Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις συμβουλές σας στην προηγούμενη ανάρτηση. Ήταν πολύ χρήσιμες και τις χρειαζόμουν πραγματικά. Θα ετοιμάσω σύντομα μερικά νεσεσέρ ακόμα, βελτιωμένα πλέον!
Σήμερα, σας έχω ένα πανεύκολο και πολύ γρήγορο μιλφέιγ! Η συνταγή είναι της πεθεράς μου, είναι πολύ απλή γίνεται μέσα σε ένα δεκάλεπτο και είναι τέλεια λύση για τους πολυάσχολους!
Σήμερα, σας έχω ένα πανεύκολο και πολύ γρήγορο μιλφέιγ! Η συνταγή είναι της πεθεράς μου, είναι πολύ απλή γίνεται μέσα σε ένα δεκάλεπτο και είναι τέλεια λύση για τους πολυάσχολους!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 2 πακέτα σφολιατίνια
- 1 φακελάκι κρέμα σαντιγύ (Γιώτης Garni)
- 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ (Γιώτης)
- 4 κούπες τσαγιού γάλα
- 4 κούπες τσαγιού νερό
Οδηγίες:
Χτυπάτε στο μίξερ τις κρέμες με το γάλα και το νερό μέχρι να πήξουν. Αν θέλετε αντικαθιστάτε το νερό με το γάλα για πιο πλούσιο αποτέλεσμα.
Σε ένα πυρέξ στρώνετε τα σφολιατίνια, κόβοντάς τα στη μέση και ρίχνετε πάνω την κρέμα. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία άλλες μία ή δυο φορές. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε.
Το φτιάχνω στο κλασσικό γυάλινο από τα Ικέα και μου βγαίνουν τρεις στρώσεις σφολιάτας και τρεις κρέμας.
Φροντίστε να μείνουν λίγα σφολιατίνια στο τέλος για να τα θρυμματίσετε και να πασπαλίσετε το γλυκό.
Το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα και μετά το απολαμβάνετε!!!
Μπράβο!!! ότι πρέπει για μένα που δεν μπορω τα δύσκολα γλυκά!! Κ σίγουρα θα είναι κ νόστιμο! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου super μαμά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο γλυκάκι, μόνο για να το βλέπω όμως, μιας και είμαι σε δίαιτα!
Η ραπτική σου είναι πάντα εξαιρετική, όπως είδα στις άλλες αναρτήσεις σου και μ'αρέσουν τρελά τα υφάσματά σου!
Φιλιά Αναστασία μου!
Μιαμ μιαμ......σούπερ γλυκό...μ'αρεσει πολύ το μιλφέιγ,σήμερα έφαγα..χιχι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ωραία παρουσίαση...χαρτοπετσέτα είναι?!...Φιλάκια πολλά!!!!!
Πολύ ωραία ιδέα. θα την υιοθετήσω. Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου πέσανε τα σάλια... αγαπημένο γλυκό του μπαμπά μου!!! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο λαχταριστό αλλά και τόσο εύκολο να γίνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο και σε σένα και στην πεθερούλα!
Φιλάκια!
Ενα γλυκό που δεν το αλλαζω και το φτιαχνω συχνα πυκνα!Να εισαι καλά Αναστασία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Αναστασάκι τι μου κάνεις τώρα; Αν και δεν είμαι γλυκατζού, το μιλφέιγ είναι από τα αγαπημένα μου...... λέω να το δοκιμάσω λίαν συντόμως. Πολλά φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο γλυκό και τέλειο decor!!!!! Ότι και αν έχεις κάνει είναι υπέροχο! Μπράβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία
Σέρρες
Λαχταριστό το γλυκάκι, μεταξύ μας πολύ θα ήθελα έν ακομματάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά κι όλες σου οι δημιουργίες άψογες!
Καλώς σε βρήκα!
Καλημέρα Αναστασία! Nice to meet you:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκό το φτιάχνω κι εγώ στη νηστεία (μιας και μου το έδωσαν εξαρχής στη νηστίσιμη εκδοχή του) με σκόνη γάλακτος (αυτή που βάζουμε στον καφέ) για την κρέμα και φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγύ και γίνεται πραγματικά πεντανόστιμο!!!
Όσο γι' αυτά που φτιάχνεις στη μηχανή σου, τι να πω...μας ξεσηκώνεις και θέλουμε όλες ραπτομηχανή!
Καλημέρα!!!!και το είχα στο μυαλό μου αυτό το γλυκό να το φτιάξω αυτές τις μέρες!!!θα δοκιμάσω την συνταγή σου!!!!!φιλιά!!!καλή πρωτομαγιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο συγκεκριμένο γλυκάκι είναι πραγματικά σωτήριο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ γρήγορο, πεντανόστιμο και πολύ ευπαρουσίαστο! Και φυσικά δροσερό!
Φιλιά, καλή πρωτομαγιά!
μμμ! μμμ! σφολιατίνια ποιά λές Αναστασία; παίρνεις κάποια συγκεκριμένα;
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ ξέρω μια εκδοχή με cream-crackers! αλλά θέλω να το δοκιμάσω και με σφολιατίνια!
την σαντιγύ τη βάζεις πάνω ε?
επίσης τα πολύ μικρά κομματάκια για πασπάλισμα στο τέλος μπορούν να ανακατευτούν με λίγη κανέλα!
Τα σφολιατίνια είναι τα κλασικά, μακρόστενα της Bonomi, Ευδοκία μου!
ΔιαγραφήΜε cream crackers που λες, ωραίο ακούγεται, θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά!
Την σαντιγύ την ανακατεύω μαζί με την κρέμα, στην αρχή!
Καλο μηνα να εχεις, ομορφο και γλυκο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου μήνα Αναστασία μου!! Νάναι ωραίος και γλυκός σαν το mille-feuilles σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα εύχομαι με πολλές έξυπνες ιδέες για μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άνοιξες την όρεξη με το γλυκάκι σου!!Λαχταριστό!!
ΑπάντησηΔιαγραφή