Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Mille-feuilles!

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις συμβουλές σας στην προηγούμενη ανάρτηση. Ήταν πολύ χρήσιμες και τις χρειαζόμουν πραγματικά. Θα ετοιμάσω σύντομα μερικά νεσεσέρ ακόμα, βελτιωμένα πλέον!

Σήμερα, σας έχω ένα πανεύκολο και πολύ γρήγορο μιλφέιγ! Η συνταγή είναι της πεθεράς μου, είναι πολύ απλή γίνεται μέσα σε ένα δεκάλεπτο και είναι τέλεια λύση για τους πολυάσχολους!


Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 2 πακέτα σφολιατίνια
- 1 φακελάκι κρέμα σαντιγύ (Γιώτης Garni)
- 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ (Γιώτης)
- 4 κούπες τσαγιού γάλα
- 4 κούπες τσαγιού νερό

Οδηγίες:
Χτυπάτε στο μίξερ τις κρέμες με το γάλα και το νερό μέχρι να πήξουν. Αν θέλετε αντικαθιστάτε το νερό με το γάλα για πιο πλούσιο αποτέλεσμα. 
Σε ένα πυρέξ στρώνετε τα σφολιατίνια, κόβοντάς τα στη μέση και ρίχνετε πάνω την κρέμα. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία άλλες μία ή δυο φορές. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε. 
Το φτιάχνω στο κλασσικό γυάλινο από τα Ικέα και μου βγαίνουν τρεις στρώσεις σφολιάτας και τρεις κρέμας. 
Φροντίστε να μείνουν λίγα σφολιατίνια στο τέλος για να τα θρυμματίσετε και να πασπαλίσετε το γλυκό. 
Το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα και μετά το απολαμβάνετε!!!


19 σχόλια :

  1. Μπράβο!!! ότι πρέπει για μένα που δεν μπορω τα δύσκολα γλυκά!! Κ σίγουρα θα είναι κ νόστιμο! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου super μαμά!
    Τέλειο γλυκάκι, μόνο για να το βλέπω όμως, μιας και είμαι σε δίαιτα!
    Η ραπτική σου είναι πάντα εξαιρετική, όπως είδα στις άλλες αναρτήσεις σου και μ'αρέσουν τρελά τα υφάσματά σου!
    Φιλιά Αναστασία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιαμ μιαμ......σούπερ γλυκό...μ'αρεσει πολύ το μιλφέιγ,σήμερα έφαγα..χιχι!!!!!
    Και ωραία παρουσίαση...χαρτοπετσέτα είναι?!...Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία ιδέα. θα την υιοθετήσω. Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου πέσανε τα σάλια... αγαπημένο γλυκό του μπαμπά μου!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσο λαχταριστό αλλά και τόσο εύκολο να γίνει!
    Μπράβο και σε σένα και στην πεθερούλα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενα γλυκό που δεν το αλλαζω και το φτιαχνω συχνα πυκνα!Να εισαι καλά Αναστασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ Αναστασάκι τι μου κάνεις τώρα; Αν και δεν είμαι γλυκατζού, το μιλφέιγ είναι από τα αγαπημένα μου...... λέω να το δοκιμάσω λίαν συντόμως. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο γλυκό και τέλειο decor!!!!! Ότι και αν έχεις κάνει είναι υπέροχο! Μπράβο!!

    Μαρία
    Σέρρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λαχταριστό το γλυκάκι, μεταξύ μας πολύ θα ήθελα έν ακομματάκι!
    Αλλά κι όλες σου οι δημιουργίες άψογες!
    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα Αναστασία! Nice to meet you:)
    Το γλυκό το φτιάχνω κι εγώ στη νηστεία (μιας και μου το έδωσαν εξαρχής στη νηστίσιμη εκδοχή του) με σκόνη γάλακτος (αυτή που βάζουμε στον καφέ) για την κρέμα και φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγύ και γίνεται πραγματικά πεντανόστιμο!!!
    Όσο γι' αυτά που φτιάχνεις στη μηχανή σου, τι να πω...μας ξεσηκώνεις και θέλουμε όλες ραπτομηχανή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα!!!!και το είχα στο μυαλό μου αυτό το γλυκό να το φτιάξω αυτές τις μέρες!!!θα δοκιμάσω την συνταγή σου!!!!!φιλιά!!!καλή πρωτομαγιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το συγκεκριμένο γλυκάκι είναι πραγματικά σωτήριο!
    Πολύ γρήγορο, πεντανόστιμο και πολύ ευπαρουσίαστο! Και φυσικά δροσερό!
    Φιλιά, καλή πρωτομαγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μμμ! μμμ! σφολιατίνια ποιά λές Αναστασία; παίρνεις κάποια συγκεκριμένα;

    εγώ ξέρω μια εκδοχή με cream-crackers! αλλά θέλω να το δοκιμάσω και με σφολιατίνια!

    την σαντιγύ τη βάζεις πάνω ε?

    επίσης τα πολύ μικρά κομματάκια για πασπάλισμα στο τέλος μπορούν να ανακατευτούν με λίγη κανέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σφολιατίνια είναι τα κλασικά, μακρόστενα της Bonomi, Ευδοκία μου!
      Με cream crackers που λες, ωραίο ακούγεται, θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά!
      Την σαντιγύ την ανακατεύω μαζί με την κρέμα, στην αρχή!

      Διαγραφή
  15. Καλο μηνα να εχεις, ομορφο και γλυκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό σου μήνα Αναστασία μου!! Νάναι ωραίος και γλυκός σαν το mille-feuilles σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλό μήνα εύχομαι με πολλές έξυπνες ιδέες για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μου άνοιξες την όρεξη με το γλυκάκι σου!!Λαχταριστό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή