Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τσάντα αλλαξιέρα (diaper bag)


Η συγκεκριμένη τσάντα βρίσκεται στη χρήση εδώ και έξι μήνες, είχα χάσει τις φωτογραφίες και δεν μπορούσα να την αναρτήσω. Ήταν δώρο για τη νύφη μου, πριν από τη γέννηση του γλυκού αγοριού της. Επιλογή του εξωτερικού υφάσματος έγινε από την ίδια και για φόδρα της έβαλα αδιάβροχο σκούρο καφέ. Το σχέδιο θυμίζει λίγο την προηγούμενη, αλλά στην πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικό, άλλαξα τελείως τις διαστάσεις, τις προσάρμοσα στο καρότσι. Η δημιουργία είναι απόλυτα δική μου, δεν χρησιμοποίησα κανένα πατρόν και είμαι αρκετά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα! Μου πήρε τρεις μέρες για να την φτιάξω, έραβα, ξύλωνα, ξαναέραβα... μέχρι και τρεις βελόνες έσπασα... αλλά τελικά τα κατάφερα και την έφτιαξα όπως την φανταζόμουν! 
Η συγκεκριμένη τσάντα έχει πάλι αποσπώμενη αλλαξιέρα που λειτουργεί ως το καπάκι της τσάντας.


Αυτή τη φορά δεν χρησιμοποίησα σούστες, αλλά τρούκς για πολύ πιο γερό κράτημα και αισθητικά δείχνει πολύ πιο όμορφα! Από τα κοντά χερούλια κρεμιέται πάνω στο καρότσι και το μακρύ είναι για τον ώμο, το οποίο όταν δεν χρησιμοποιείται μαζεύεται στο εσωτερικό τσεπάκι.


Περιέχει έξι εσωτερικές τσέπες, που χωράνε άνετα τις πάνες, τα μωρομάντηλα και τα μπιμπερό. Εξωτερικά στα πλαϊνά έχει δυο τσέπες με λαστιχάκι και μια μεγάλη μπροστά που κλείνει με φερμουάρ.


Επίσης τις έφτιαξα και ένα ασορτί πορτοφολάκι. Είχα μεγάλο άγχος μέχρι να την παραδώσω, αλλά ευτυχώς η τσάντα άρεσε στη νύφη μου!



16 σχόλια :

  1. Τέλεια είναι και φαίνεται αρκετά πρακτική!!!!!!! Επειδή έφτιαξα και εγώ μια πριν από κάποιους μήνες για το καρότσι της κόρης μου, είναι λίγο δύσκολη να γίνει. Εμένα βέβαια μου πήρε πολύ περισσότερο χρόνο από ότι η δική σου γιατί είμαι και αρχάρια..........!!!!!!
    Για τις ερωτήσεις μην ανησυχείς, όταν τα καταφέρεις!!!!!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω!! Αφού να φανταστείς άρχισα να ρωτάω την κόρη μου πότε θα κάνει μωρό !!!! Χαχα!!! Αναστασία, είναι τέλεια και πολύ καλοφτιαγμένη!!!! Μπράβο σου! Φιλάκια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια και τόσο πρακτική!!!Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναστασια μου αν δεν ειχα ηδη αγορασει θα εφτιαχνα κι εγω μια,μου εβαλες ιδεες...την ζηλεψα...ειναι πολυ καλη,μπραβο,καταπληκτικη η δουλεια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι σίγουρη πως εσύ είχες φτιάξει και το τσαντάκι του sport-billy........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζηλεύω που δεν ξέρω καθόλου από ραπτική!! Φαίνεται πάντως το πόσο προσεγμένη και καλοδουλεμένη είναι!! Καλές βόλτες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ επαγγελματική, φοβερή δουλειά μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκτος απο πρακτικη ειναι και πολυ ομορφη και καλοδουλεμενη.Μπραβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναστασία τι υπέροχη τσάντα!(μεταξύ μας εύχομαι να μου χρειαστεί σύντομα!).φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι καταπληκτική και πολύ εργονομική! Άξιζε ο τριήμερος κόπος!
    Ευχαριστώ κι από εδώ για τις ευχές σου και ανταποδίδω...εις διπλούν! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αψογη!!! Οπως παντα αλλωστε!!!! Περιμένω πως και πως τη β επιπεδου για να αρχίσω παραγγελίες για υφάσματα και να βάλω τη μανα μου (γιατί εγώ όχι δεν το χω) να μου φτιαξει μία!!!!! Την έχω βάλει στο ματι απο την πρώτη που είχες φτιαξει!!!χιχιχχι
    Σε ευχαριστούμε για το tutorial!!!!! Φιλιά σε σενα και στα παιδάκια σου μεσα και έξω απο την κοιλίτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θαυμάσια ιδέα...Πολύ ωραία η τσάντα σου... Θα την δείξω και εγώ στην νυφούλα μου που περιμένει το πρώτο της παιδάκι για να μου πεί πως την προτιμάει ώστε να της κάνω και εγώ μια.
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όχι σε τρεις μέρες...ούτε σε τρία χρόνια δε θα την τελείωνα εγώ!
    Είναι εκπληκτική!
    Μπράβο σου Αναστασία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εξαιρετικη δουλεια!!!!! διαβασα σε καποια αναρτηση σου οτι εισαι αρχαρια???? μηπως μπερδευτηκες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή