Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Η πρώτη μου τσάντα και δεύτερο βραβείο!

Για την ακρίβεια είναι η πρώτη μου χειροποίητη τσάντα-αλλαξιέρα! Πολύ χρήσιμη για τις μαμάδες, και όχι είδος πολυτελείας όπως πίστευα, και έτσι δεν μπήκα καν στον κόπο να αποκτήσω μία πριν την γέννηση του γιου μου. Ευτυχώς για μένα, μου παρείχε το μαιευτήριο μια δικιά τους (διαφημιστική), την δοκίμασα από ανάγκη και έτσι έμεινα με αυτήν λόγω του ότι περιελάμβανε αποσπώμενη αλλαξιέρα, κάτι το οποίο με βόλεψε πάρα πολύ, γιατί ήταν ενσωματωμένη στην τσάντα και έτσι δεν έπιανε χώρο μέσα στην τσάντα. Πρόσφατα όμως η τσάντα σκίστηκε και αναγκαστικά μετέφερα όλα τα απαραίτητα του Βίκτορα στην δικιά μου μεγάλη τσάντα. Όποτε χρειαζόμουν, όμως, να βγάλω κάτι έπρεπε να το ψάχνω με τις ώρες ανάμεσα στα μωρομάντηλα, πάνες, αυτοκινητάκια κτλ... έλεγα όμως να μην αγοράσω καινούργια, αφού το παιδάκι μου μεγάλωσε και πολύ σύντομα δεν θα την χρειαζόμουν άλλο, όμως αυτή η ταλαιπωρία με το ψάξιμο με έκανε τελικά να θελήσω να ράψω μια μόνη μου! Ακολούθησα στο περίπου αυτές εδώ τις οδηγίες και μέσα σε δυο μέρες (νύχτες για την ακρίβεια!) είχα την τσάντα που ήθελα!


Παρακάτω βλέπετε το εσωτερικό της τσάντας, είναι από αδιάβροχο ύφασμα για τυχόν ατυχήματα με το νερό και τους χυμούς. Εδώ είναι η πρώτη αλλαγή στο παραπάνω tutorial που σας έδωσα, πρόσθεσα έξι τσέπες για μεγαλύτερη οργάνωση. Έχει τέσσερις μεγάλες που χωράνε πάνες, μωρομάντηλα κτλ και δυο μικρές στο πλάι, η μία για το λουρί και άλλη για μικροπράγματα. Το επινόησα μόνη μου, δυο-τρεις φορές το έραψα και το ξήλωσα μέχρι να φτάσω στο επιθυμητό για μένα αποτέλεσμα (καινούργια στην ραπτική είπαμε!). Επίσης, την έκανα λίγο μικρότερη... της έκοψα λίγους πόντους στο μήκος - κακώς, βέβαια... δεν έπρεπε να αλλάξω τις αρχικές διαστάσεις.


Στην επόμενη φωτογραφία είναι το στρώμα-αλλαξιέρα-καπάκι της τσάντας, επίσης αδιάβροχο όπως και το εσωτερικό. Αυτή είναι και η τρίτη αλλαγή που έκανα, εφαρμόζεται με φερμουάρ στο πίσω μέρος της τσάντας για να αποσπάται όποτε το έχω ανάγκη. Στο μπροστινό μέρος της αλλαξιέρας βλέπετε την πρώτη μου μικρή απόπειρα στο quilting!

H μία μεριά της τσάντας έχει ένα κοντό λουράκι και η άλλη έχει δυο, ένα κοντό και ένα μακρύ με μεταλλικές σούστες. Το μακρύ λουρί κουμπώνεται με το μικρό της απέναντι μεριάς και είναι για τον ώμο, ενώ με τα κοντά λουριά κρεμάω την τσάντα στο καρότσι και έτσι μένει σταθερή με όσο βάρος και να έχει μέσα της. Αναλυτικότερες φωτογραφίες περιέχονται στο blog make it and love it.

Εδώ φαίνεται πως μαζεύεται το λουρί στην τσέπη της τσάντας όταν βρίσκεται πάνω στο καρότσι, με αυτόν τον τρόπο τη βγάζω σε κλάσματα δευτερολέπτου και δεν την ψάχνω ανάμεσα σε πράγματα.

Αυτή, λοιπόν, είναι η δική μου τσάντα αλλαγής! Είναι πολύ πρακτική και χωράει όλα τα απαραίτητα του μικρού για τις βόλτες μας!


Να και το βραβείο μου από την γλυκιά Κατερίνα (Katrina)!


Η Κατερίνα έχει εξαιρετικό ταλέντο στις αγιογραφίες! Πραγματικά θαυμάζω τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη ζωγραφική και τα καταφέρνουν τόσο καλά! Δείτε τα έργα της στο made by me!

20 σχόλια :

  1. Αναστασία μου είναι πανέμορφη!!
    Πρώτη σου κ έχει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα;;;
    Φανταζόμαστε δηλαδή τι θα δούμε στη συνέχεια!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Αναστασία!!!!
    Το 'χεις!!!! στο ράψιμο δεν το συζητάω, εγώ ούτε κουμπί δεν μπορώ να ράψω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναστασία
    Απίθανη η τσάντα σου. Μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναστασία δυστυχώς και η δική μου διαφημιστική τσάντα - αλαξιέρα είχε την τύχη της δικής σου (σκίστηκε) και την πέταξα νωρίς. Δεν ήξερα ότι μπορείς να φτιάξεις μια με το χέρι τόσο εύκολα!!!!! Μπράβο σου, πολύ ωραίο το αποτέλεσμα!!!!! Και πολύ ωραία χρώματα. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εισαι φοβερηηηηη!!! Το "καινουρια στη ραπτική" μου άρεσε!!!! Εσυ παιδί μου κεντας!!!
    Να σε τρελάνω λιγο ακομα???? Ριξε μια ματια εδώ http://www.angelic.com.cy/ για να παρεις και αλλή έμπνευση για τις υπόλοιπες!!! Ειμαι σίγουρη ότι θα κάνεις θαυματα!!!!!
    Παω να στριμώξω τη μάνα μου τώρα με τα πατρόν τώρα χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ!ΕΓΩ ΘΑΥΜΑΖΩ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΡΑΠΤΙΚΗ ΣΟΥ!ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΛΟΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΚΡΑΠΑ!ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΗ!!!ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειρήνη, Μanousina, Σαντρίνα, Νatasa, Peny, Katrina
    Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!

    Νatasa, αυτό πίστευα και εγώ, αλλά τελικά είναι πολύ πιο εύκολο απ'ότι φαντάζεσαι! Δοκίμασέ το!
    Είμαι σίγουρη ότι θα τα πας μια χαρά!

    Peny, ευχαριστώ για το site! Μου έκαναν πολύ εντύπωση οι τιμές τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχεις κάνει υπέροχη δουλειά με την τσάντα !!!!Μπράβο ,σίγουρα θα βολέψει!!!Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό μήνα Αναστασία!!!! Μπράβο για την τσαντούλα που έφτιαξες είναι πραγματικά υπέροχη, άλλωστε η ραπτική είναι το ταλέντο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλό μήνα και καλώς σε βρήκα!!! :) υπέροχη η τσάντα σου μπράβο!!!!αυτές τις ημέρες λέω να αγοράσω μινι ραπτομηχανούλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό Σαββατοκύριακο και καλό να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε Αναστασία μου, είσαι σίγουρη ότι δεν το έχεις ξανακάνει;;; Είναι - και είσαι - απίστευτη!!! Γεια στα χεράκια σου τα μαγικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχη τσάντα!!!!Ομορφη δουλειά!!ΜΠΡΑΒΟ....ΜΠΡΑΒΟ...ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλο μηνα!!!!!πολυ ομορφη η τσαντα σου και σιγουρα θα βολεψει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΥΠΕΡΟΧΗ!! πωωω ειδικα σε μενα που δεν μπορω να ραψω τπτ μου φαινεται απιστευτα δυσκολο ολο αυτο..τι να πω καλη μου χιλια μπραβοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά είσαι σίγουρη ότι είσαι καινούργια στην ραπτική? Η τσάντα είναι σούπερρρρρρρρρ Μπράβο !! Χάρηκα που βρήκα το μπλογκ σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αναστασία η τσάντα είναι πολύ όμορφη και πρακτική!
    Ελα τώρα κι από εμένα που σου έχω παιχνίδι.
    ΦΙΛΙΑ ,ΟΛΥΜΠΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια στα χεράκια σου! Σου έχω δωράκι! Κάνε μια βολτούλα από το σπιτάκι μου και θα δεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. όμορφη τσάντα,μ' αρέσει(=

    ΑπάντησηΔιαγραφή