Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Tούρτα "κουκουβάγια"



Μια πολύ εύκολη συνταγή για γρήγορη τούρτα!
Για βάση έφτιαξα κέικ και όχι παντεσπάνι, για να σταθεί καλά η ζαχαρόπαστα.


Υλικά (x2 εκτός του κακάο):   
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο 
2 κούπες αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
5 κουταλιές κακάο

για την γέμιση:
2 κούπες μερέντα

για την βουτυρόκρεμα:
1 κούπα μαργαρίνη
5 κ.σ. ζάχαρη άχνη 

Οδηγίες:
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα στο μείγμα. Βουτυρώνετε μια φόρμα 28 εκ. και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Τσεκάρετε με οδοντογλυφίδα πριν το βγάλετε από το φούρνο. Με τα ίδια υλικά και τον ίδιο τρόπο φτιάχνετε άλλο ένα κέικ, στο οποίο δεν θα προσθέσετε κακάο. Αφήστε και τα δυο κέικ να κρυώσουν πολύ καλά πάνω σε σχάρα και κόψτε οριζοντίως το καθένα. Στρώνετε την τούρτα - τοποθετείτε εναλλάξ τα κομμάτια, βάζοντας μερέντα ενδιάμεσα. Αλείφετε το πάνω μέρος και τα πλαϊνά της τούρτας με βουτυρόκρεμα, για να την φτιάξετε απλά θα χτυπήσετε στο μίξερ την μαργαρίνη με την άχνη. Στολίζετε την τούρτα με την ζαχαρόπαστα και είναι έτοιμη!!!

4 σχόλια :

  1. Πανέμορφη τούρτα,να χαίρεσαι τον γιο σου,καλώς ήρθες στη μπλογκογειτονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλήθεια, η ζαχαρόπαστα είναι τέλεια στρομμένη!!!! Έχεις κάνει πολλές τέτοιες τούρτες ή είναι κάτι σχετικά εύκολο? Όλο λέω να κάνω μια τέτοια τούρτα και όλο το αμελώ..... Για το μπλε μπαρμπαδελάκι δεν το συζητώ! Είναι φανταστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γαλήνη, έχω κάνει άλλες τρεις...
    σχετικά πρόσφατα ξεκίνησα να ασχολούμαι με την ζαχαρόπαστα, μπορώ να πω ότι μου αρέσει τρελά!!!
    δοκίμασε, είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείς!
    Ευχαριστώ για τα σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή