Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Slings και μαντήλι θηλασμού

Λίγες μέρες μετά τη γέννηση των διδύμων ξεκινήσαμε τις καθημερινές μας βόλτες, δεν ήταν όμως πάντα εύκολη υπόθεση! Δυστυχώς, το διπλό καρότσι δεν είναι καθόλου βολικό στην Αθήνα. Εκτός του ότι η περιοχή που μένω έχει πολύ στενά πεζοδρόμια, πολλές φορές δεν χωρούσε να μπει στα ασανσέρ ή ακόμα και να περάσει από τις πόρτες πολλών καταστημάτων.
Λόγω αποκλειστικού θηλασμού, τα μωρά, δεν μπορώ να τα αφήσω ούτε λεπτό μακρυά μου, λείπει και ο άνδρας μου σχεδόν όλη την ημέρα στη δουλειά, οπότε κάποιες εξωτερικές δουλειές αλλά και βόλτες αναγκαστικά πρέπει να γίνονται από μένα.
Για να διευκολύνω την κατάσταση αποφάσισα να φτιάξω sling, ακολούθησα τις οδηγίες της γνωστής Στέλλας (Αστεράκι slings), αγόρασα κρίκους από το eBay* και έφτιαξα δύο, για μένα και για τον μπαμπά μας.
Από τότε, πολλές φορές παίρνω το μονό καρότσι για το ένα μωρό και 'φοράω' το δεύτερο!
Με βολεύει όχι μόνο στην μεταφορά τους αλλά και στον θηλασμό, διευκολύνει αφάνταστα την διαδικασία των γευμάτων!
Τον υπόλοιπο χρόνο, όταν αναγκάζομαι να πηγαίνω με το δίδυμοκαρότσι έχω πάντα μαζί μου το μαντήλι θηλασμού. Πολύ απλό στην κατασκευή του, στην ουσία έφτιαξα ένα μικρό σεντονάκι με μια τιράντα που συγκρατείται και έχει τη δυνατότητα αυξομείωσης λόγω του βέλκρο.
Απαραίτητο για τις μαμάδες που θηλάζουν δημόσια! Απορώ πως δεν το είχα σκεφτεί όταν θήλαζα τον Βίκτωρα και κάλυπτα το στήθος με μικρές κουβερτούλες και φουλάρια!
(χαχα, μάλλον επειδή τότε, ακόμα δεν ήξερα να ράβω!)

*Αν αποφασίσετε να φτιάξετε μόνοι σας το sling σας -
αν και αγόρασα κρίκους που προορίζονται ειδικά για τα slings, συνιστώ να τους προμηθευτείτε από τα e-shops που προτείνει η Στέλλα!



14 σχόλια :

  1. Εισαι καταπληκτική!!!!

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι φοβερή! Πάντως μέχρι τώρα δεν έχω δει μαμά με δίδυμα μωρά βόλτα μόνη της! Εσύ πρέπει να είσαι εξαίρεση! Μπράβο σου!!! Το sling άπαιχτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελεια ιδεα Αναστασία ΜΠΡΑΒΟ πραγματικα στα στενα της περιοχη σας ειναι δυσκολο να μετακινηθει ενα κανονικο καροτσακι ποσο μαλλον ενα διπλο!!!! Θα δοκιμασω να το κανω αν τα καταφερω βεβαια για την αδερφη μου θα το χρειαστει οταν γεννηθει με το καλο το ανηψακι μου!!!!
    Παντως η Δημητρα εχει δικιο μαλλον εισαι η πρωτη διδυμο μαμα που βγαινει εξω μονη της, αλλα τι να κανεις θα μου πεις με 3 παιδια δεν μπορεις να κανεις κ αλλιως!!!!Αξιζεις πολλα μπραβο!!!!!! Εισαι φοβερη!!!!!Φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Αναστασία.
    Καλά τα κατάφερες και δεν άφησες και τον μπαμπά παραπονούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φτιάχνεις καταπληκτικά πράγματα Αναστασία μου,
    τι ξετρύπωσες πάλι, φαίνεται πολύ πρακτικό.

    Φίλησέ μου και τα τρία πιτσιρίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε πάλι , να μας τρελλάνεις με τα όμορφά σου, Αναστασία μου! Φιλάκια !
    ΥΓ Μπορεί να απόφάσιζα να κάνω και άλλο παιδάκι, μόνο και μόνο για να προμηθευτώ ΟΛΑ αυτά τα υπέροχα που φτιάχνεις!! χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ πρακτικό και όμορφο το sling. Βρίσκεις ωραίες ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Αναστασία μου, πρακτικότατο και πολύ όμορφο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φοβερη ιδεα!!!!απορω πως τα καταφερνεις ολα αυτα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο σου Αναστασία! Να χαίρεσαι τα μωράκια σου! Καλό babywearing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναστάζια ! Εγώ θα σου πω μπράβο για το θέμα του θηλασμού πρώτα και ύστερα για το υπέροχο project που σου διευκολύνει την καθημερινότητα. Να μου φιλήσεις το Βίκτωρα και τα μωράκια... Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητήρια και για τις βόλτες σου με τα μωρά, για το κουράγιο σου και τη δυναμικότητά σου! Άλλες μαμάδες ούτε για ψωμί δεν βγαίνουν με ΕΝΑ μωρό! Το sling είναι υπέροχο και με έπεισες για την πρακτικότητά του! Θα ετοιμάσω δώρα! (ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέρα από τα μπράβο... τι γλυκό μωρό είναι αυτό!!! Θέε μου για φίλημα! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή